Adalet Bakanlığı 40 Koruma Memuru Alımı Yapıyor

Adalet Bakanlığı Koruma Memuru Alımı İlANI

Adalet Bakanlığı memur alımı ilanı bekleyen binlerce memur adayı, Bakanlıktan gelecek olan müjdeli haberi büyük bir sabırsızlıkla beklemektedir. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, daha önce bir programda yaptığı açıklamada Bakanlık bünyesine 10 Bin personel alımı yapılacağını müjdelemişti. Bu memur alımı ilanı, memur adayları tarafından sabırsızlıkla beklenirken Adalet Bakanlığı bir memur alım ilanı yayımlayarak 40 koruma memuru için başvuruların yakın zamanda alınacağını açıkladı.

Uygun Konaklama Seçenekleri İçin Tıkla, Gör --> Öğretmenevi Fiyatları

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ” Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri” doğrultusunda, 2020- KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucuna göre Bakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak üzere 40 koruma ve güvenlik görevlisi kadrosuna açıktan atama yapılacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan adayların, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralanması suretiyle; kadro sayısının 3 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. ” ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklamanın ardından Adalet Bakanlığı koruma memuru alımı ile ilgili detaylar merak edilmektedir.

Koruma Memuru Alımı Başvuru Şartları Nelerdir ?

Lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunlarının başvurabildiği ilanda 2020 KPSS‘ye girilmiş olması ve en az 70 puan alınması şartı aranırken diğer şartlar ise şu şekilde;

Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şekli 

4 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olan başvurular 15 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Başvurular daha önce alımı yapılan 400 idare memuru başvurularında olduğu gibi pandemi koşulları nedeniyle rhttps://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yapılarak  elektronik başvuru yoluyla gerçekleştirilecektir.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda Şahsen ya da Posta yoluyla yapılacak başvuruların geçersiz olacağı ve kabul edilmeyeceği belirtilmiştir.



Bu personel alım konusu için ilk yorumu siz yazın

Bu Memur-Personel Alımı Konusuna Yorum Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.


*