KPSS 70 Puanla Nereye Girilir? ( Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim )

KPSS 70 puanla girilebilecek yerler ve atanılabilecek kadrolar hangileridir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS ), binlerce genç işsizin en büyük umudu olmaya devam ederken, Sınava giren tüm adaylar istediği puanı alamamaktadır. Son zamanlarda artan mezun sayısı, işsizliğin artması, özel sektördeki olumsuz çalışma koşulları nedeniyle binlerce genç memur adayı, KPSS aracılığıyla memur olmak için sınava girmektedir. 2020 Yılında lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu toplam 3 Milyon 500 Bin’e yakın adayın KPSS‘ye girdiği bilinmektedir.

Uygun Konaklama Seçenekleri İçin Tıkla, Gör --> Öğretmenevi Fiyatları

KPSS Sınavına milyonlarca aday girerken, merkezi atamada alım sayısının azlığı ise binlerce memur adayın atanamamasına ya da alternatif atama yollarına başvurmasına neden olmaktadır. Bu yollardan birisi de açıktan atamalardır. KPSS’den 70 ve üzeri alan memur adayları bu puanla başvurabilecekleri kadroları araştırmakta ve ” KPSS 70 puanla nereye girilir? ” sorusunun cevabını merak etmektedir. personelalim.net adresi olarak bu içeriğimizde bu soruya cevap veriyoruz.

KPSS Lisans 70 Puanla Nereye Girilir?

2020 KPSS‘ye yaklaşık olarak 1 Milyon 300 Bin aday girmiştir. Bu devasa sayıya rağmen, toplam 4 Merkezi atamada Lisans mezunları için gelen personel alım kadro sayısı 6000-7500 arasında olmaktadır ve bu nedenle merkezi atamalar bazı istisnai bölümler dışında 81-85 arası taban puanlarla kapanmaktadır. Durum böyle olunca 70 ve üzeri puan alan lisans mezunları ” Lisans 70 puanla nereye girilir? ” sorusuna yanıt aramaktadır. Lisans 70 ve üzeri puanla başvuru yapabileceğiniz alımlar aşağıda sıralandığı gibidir.

1) Zabıt Katibi Alımları

Zabıt katibi personel alımında başvuru için en az 70 puan ve 35 yaşını aşmamış olmak gibi koşullar aranmaktadır.

2) İnfaz Koruma Memuru Alımı

İnfaz koruma memuru alımında en az 70 puan ve 30 yaşını aşmamış olmak gibi şartlar istenilmektedir.

3) İcra Katibi Alımı

İcra katibi personel alımı içinde istenilen KPSS taban puanı 70’dir

4) Mübaşir Alımı

Mübaşir Alımı içinde istenilen taban puan 70’dir

5) Gümrük Bakanlığı Alımları

Gümrük Muhafaza, Gümrük Muayene memuru, ticaret memuru, düz memur gibi unvanlar ile alım yapan Gümrük Bakanlığı memur alımlarında genel olarak KPSS’den en az 70 puan alma koşulu aranmaktadır.

6) KYK Yurt Yönetim Memuru Alımı

Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi ve Yurtlar kurumuna Yurt Yönetim memuru unvanı ile alımlar yapılmaktadır. Bu alımlarda KPSS için istenilen taban puan geçtiğimiz senelerde 70 iken bu sene 60 olarak güncellenmiştir.

7) İçişleri Bakanlığı Memur Alımı

İçişleri Bakanlığı Nüfus memuru unvanı ile alımlar yapmaktadır. Bu alımda genel olarak istenilen taban puan 60’dır.

8) PTT personel Alımı

Geçtiğimiz senelerde KPSS’siz alım yapan PTT’de yeni bir alım olması durumunda KPSS taban puanının 50-60 aralığında olacağı tahmin edilmektedir.

9) POMEM Alımları

POMEM alımlarında Lisans mezunları için istenilen taban puan şartı 60’dır

10) Zabıta Memuru Alımları

Belediyeler tarafından açılan bu alımlarda belediyeden belediyeye değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak 60-70 aralığında taban puan şartı aranmaktadır.

11) İtfaiye Eri Alımı

Belediyeler tarafından açılan bu alımlarda belediyeden belediyeye değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak 60-70 aralığında taban puan şartı aranmaktadır.

12) MSB Alımları ( Sivil Memur,Subay, Astsubay.. )

Milli Savunma Bakanlığı Subay,Astsubay ve sivil memur alımı gibi ilanlarda genel olarak 60-70 taban puan şartı aranmaktadır.

KPSS Önlisans 70 Puanla Nereye Girilir?

2020 KPSS Ön lisans sınavına yaklaşık 800 Bin memur adayı başvuru yapmıştır. 4 Merkezi alımda önlisans mezunları için verilen kadro sayısı ise 3000-4000 arasında değişiklik göstermektedir. Önlisans mezunları bu nedenle ” Önlisans 70 puanla nereye girilir ” sorusunun cevabını araştırmakta ve başvurabilecekleri kadroların neler olabileceğini merak etmektedir. Bu kadroları şöyle sıralayabiliriz

1) Adalet Bakanlığı alımları (Zabıt katibi, Mübaşir,İnfaz koruma memuru.. )

2) POMEM alımları

3) Belediye Personel alımları ( Zabıta memuru, VHKİ, İtfaiye eri, düz memur )

4) İçişleri Bakanlığı memur alımları

5) SYDV Alımları

6) Üniversite Hastaneleri personel alımları

7) Danıştay, Yargıtay katip alımları

8) CTE Cezaevi katibi alımları

KPSS Ortaöğretim 70 Puanla Nereye Girilir?

2020 KPSS ortaöğretim (Lise) Sınavına yaklaşık olarak 1 Milyon 500 Bin aday başvuru yapmıştır. Milyonlarca başvuruya rağmen ÖSYM tarafından yapılan 4 merkezi atamada Ortaöğretim mezunlarına ayrılan kadro sayısı 2000-3000 arasında kalmaktadır. Bu sebeple Ortaöğretim 70 puanla nereye girilir sorusuna yanıt arayan ortaöğretim mezunları memur olmak için başvurabilecekleri açıktan memur alımı ilanlarını merak etmektedirler. Ortaöğretim 70 puanla başvuru yapılabilecek açıktan memur alımlarını şöyle sıralayabiliriz..

1) Adalet Bakanlığı alımları (Zabıt katibi, Mübaşir,İnfaz koruma memuru,hizmetli,kaloriferci)

2) PMYO alımları

3) Belediye Personel alımları ( Zabıta memuru, VHKİ, İtfaiye eri, düz memur )

4) İçişleri Bakanlığı memur alımları

5) Bekçilik alımları

6) Üniversite Hastaneleri personel alımları

7) Danıştay, Yargıtay katip alımları

8) CTE Cezaevi katibi alımları



Bu personel alım konusu için ilk yorumu siz yazın

Bu Memur-Personel Alımı Konusuna Yorum Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.


*