Ana SayfaEkonomiABD Piyasalarında Fırtına Esti: Önemli Gelişmeler

ABD Piyasalarında Fırtına Esti: Önemli Gelişmeler

1. Enflasyon Verileri: Türkiye’de TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamları büyük ilgi çekti. Yıllık enflasyon %71,60 olarak gerçekleşirken, aylık enflasyon ise %1,64 arttı.

2. Maaş Zamları: Emekliler ve memurlar için enflasyon rakamları belirleyici oldu. İşçi emeklileri %24,73, memur ve memur emeklileri ise %19,30 zam aldı.

3. Döviz Kuru Artışı: Türk lirası TÜFE bazlı reel efektif döviz kuruyla 61,90 seviyesine yükselerek 2021 Eylül ayından bu yana en yüksek değerini gördü.

4. Akaryakıtta Vergi Artışı: TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri sonrası benzin ve motorin gibi akaryakıtlara maktu ÖTV artışı yapıldı, vergi miktarları yaklaşık 2 TL arttı.

5. Kripto Varlıklar: SPK, kripto varlıklar için yeni düzenlemeleri içeren yasal düzenlemelerin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

6. ABD İstihdam Verileri: ABD’de tarım dışı istihdam Haziran ayında 206 bin kişi artarak beklentileri aştı. İşsizlik oranı %4,1 olarak açıklandı.

Bu gelişmeler, ABD ekonomisi ve küresel piyasalar üzerinde önemli etkiler yaratmış ve dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar