Ana SayfaEkonomiAsgari Ücrete Zam Talepleri Artıyor: Açlık Sınırı 25.374 Lira Olarak Belirlendi

Asgari Ücrete Zam Talepleri Artıyor: Açlık Sınırı 25.374 Lira Olarak Belirlendi

 

Temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen ara zam için tartışmalar sürerken, Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BESAR) haziran ayı açlık sınırını açıkladı. Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri vatandaşların alım gücünü düşürmeye devam ederken, hükümetin asgari ücrete ara zam taleplerine kapıları kapatması dikkat çekiyor.

BESAR’ın açıkladığı verilere göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için aylık yapması gereken harcama miktarı 25.374 lira olarak belirlendi. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti ise 30.210 lira olarak hesaplandı. Ayrıca, dört kişilik bir ailenin gıda, giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer temel ihtiyaçları için aylık harcaması gereken toplam tutar 70.253 lira olarak tespit edildi.

Açlık sınırı, bir önceki aya göre %4,22, geçen yılın aynı ayına göre ise %88,05 artış gösterirken; yoksulluk sınırı, bir önceki aya göre %3,72, geçen yılın aynı ayına göre ise %59,94 oranında yükseldi.

BESAR Genel Başkanı Özer Avanaş, Dünya gazetesine yaptığı açıklamada, “Bizleri açlık sınırının biraz üzerinde bir ücrete mahkum edenler, bir kez daha bizleri aynı gemideyiz diyerek fedakarlık etmeye davet ediyorlar. Bu krizden kimler servet biriktirdiyse, krizin bedelini de onlar ödemelidir,” diyerek duruma tepki gösterdi.

Vatandaşların artan ekonomik baskılar karşısında hükümetten somut adımlar beklediği bu dönemde, asgari ücrete yapılacak olası bir ara zam kararı, milyonlarca çalışan için büyük önem taşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar