2021 KYK Yurt Yönetim Memuru Alımında Taban Puanlar Nasıl Oluşur ?

2021 KYK Yurt Yönetim Memuru Alımında Taban Puanlar Nasıl Olur?

Gençlik ve Spor Bakanlığı‘na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) 500 Yurt yönetim memuru alımı için başvuru süreci devam ederken memur adayları tarafından alımlarda oluşacak taban puanlar merak edilmektedir. 2021 KYK yurt yönetim memuru taban puanlarını tahmin edebilmek için önceki KYK alımlarında oluşan taban puanlarını inceleyebiliriz.

Uygun Konaklama Seçenekleri İçin Tıkla, Gör --> Öğretmenevi Fiyatları

500 KYK yurt yönetim memuru alımı ilanı için Tıklayınız.

Yukarıdaki tablodan da görüleceği üzere farklı illerde olmak üzere toplam 500 Yurt yönetim memuru alımı yapılacaktır. Alımın farklı illerde olması nedeniyle de her ilde taban puanlar farklı olarak oluşabilmektedir.

Personel Alımı İçeriği

2021 KYK Yurt Yönetim Memuru Taban Puanları Nasıl Olur ?

2018 Yılında Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 1220 Kişilik Yurt Yönetim memuru alımı yapılmıştı. Bu alımda her şehirde taban puanlar farklı olarak oluşmakla birlikte bayan ve erkek adaylar için puan farkları bariz şekildi farklılık göstermekteydi.

2018 Yılında yapılan alımın yüksek olması nedeniyle taban puanlar biraz aşağıda gibi görünse de 79-83 puan aralığında kapattığını görebilmekteyiz. 1220 Kişilik alımda taban puanları aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.


2021 Yılında yapılan alımda ise alım sayısı geçmiş senelere oranla oldukça az gibi görünmektedir. 500 Kişilik alım olması ve 2020 KPSS puanıyla yapılan ilk yüklü alımlardan birisi olması nedeniyle taban puanların yüksek kapatabileceğini söyleyebiliriz. Bu alımda her şehirde alım sayısının 4 katı kadar aday sözlü sınav dediğimiz mülakat aşamasına davet edilecektir. Örneğin; Çorum’da 10 Kişilik yurt yönetim memuru kadrosu için 40 aday sözlü sınava davet edilecek ve sözlü sınav aşamasından sonra ise Asil ve yedek listeler açıklanacaktır.

Tahminimiz 2021 KYK yurt yönetim taban puanları‘nın 82-85 aralığında kapatabileceği yönündedir.

Yurt Yönetim Memuru Ne İş Yapar ?

Gençlik Ve Spor Bakanlığı bünyesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu‘na bağlı Öğrenci yurtlarında farklı departmanlarda bazı görevler üstlenebilmektedirler. Bu görevler arasında;  personel işleri bölümü, tahsilat işleri, lojman işleri bölümü, öğrenci işlemleri bölümü ve satın alma gibi bölümler bulunmaktadır. Genel olarak Kredi Yurtlar Kurumu‘na bağlı öğrenci  yurtlarında işleyişin düzenli ve eksiksiz bir şekilde yürütülmesi için bazı görevleri üstlenirler.

Yurt Yönetim memuru gece nöbetlerine de kalmakta ve bu nöbetler sırasında Yurt odalarını kontrol ederek öğrenci sayımı yapmakta ve düzenin doğru işleyişini sağlamaktan sorumludur.

Yurt yönetim memuru maaşı; nöbet ücreti de hesaba katıldığında 3800-4300 TL. arası değişkenlik göstermektedir.

500 KYK yurt yönetim memur alımı için başvuruları 4 Ocak 2021 tarihi itibariyle başlamış olup 21 Ocak 2021 tarihinde sona erecektir.

Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı‘nın resmi adresi olan basvuru.gsb.gov.tr adresinden online olarak yapılacaktır. Başvurular başladığında, personelalim.net adresi olarak başvuru süreci ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.



Bu personel alım konusu için ilk yorumu siz yazın

Bu Memur-Personel Alımı Konusuna Yorum Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.


*