2022 EKPSS Konuları Ve Soru Dağılımı

2022 eKPSS Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili detaylı bilgiler

2022 eKPSS Konuları Nelerdir? KPSS Soru dağılımı nasıl?

2020 EKPSS sınavı sürecinin sona ermesinden sonra, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre memur alımı başvurularına hazırlanan birçok aday, 2022 EKPSS için hazırlıklara başlamış durumdadır. EKPSS sınavında amaç engelli bireylerin Kamuya memur olarak alımını sağlamaktır. Bu sınavda alınan puanlara göre, çeşitli zaman aralıklarıyla yapılan alımlarda EKPSS tercihleri alınarak memur alımı yapılmaktadır.

Uygun Konaklama Seçenekleri İçin Tıkla, Gör --> Öğretmenevi Fiyatları

EKPSS’ye hazırlanan memur adayları ise, müfredatı araştırmaktadır. 2022 EKPSS konuları ise merak edilen konuların başında gelmektedir. personelalim.net ailesi olarak 2022 EKPSS konu dağılımı ve soru dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

2022 EKPSS Konu Dağılımı

Sınavda; adayların öğrenim düzeylerine ve engel gruplarına uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini içeren bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testler her öğrenim düzeyi ve engel grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlanacaktır. Her aday sadece bir soru kitapçığı kullanacaktır. Soru kitapçıklarında yer alan sorular 5 cevap seçenekli olacaktır.

Genel Yetenek Kısmında Türkçe ve Matematik testleri bulunmaktadır. Bu bölümde Türkçe 15 Soru ve Matematik 15 soru olacak şekilde toplam 30 sorudan sorumlu olunacaktır.

Genel Kültür kısmı da 30 sorudan oluşmakta ve dağılım şu şekildedir;  Atatürk ilkeleri ve inkilap Tarihi 10 Soru, Temel Yurttaşlık Bilgisi 6 Soru,Türk Kültür ve Medeniyetleri 3 Soru, Türkiye Coğrafyası 5 Soru, Güncel ve sosyoekonomik konular 6 soru.

Dağılıma aşağıdaki tablodan da bakabilirsiniz.

eKPSS’de Uygulanacak Testler, Konu Dağılımı ve Soru Sayıları

60 soru için adaylara verilen cevaplama süresi ise 60 Dakikadır.

Değerlendirme Nasıl Yapılmaktadır ?

EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart
puanlar hesaplanacaktır.



1 Personel Alım Yorumu

  1. Allah’ın izniyle KPSSyi kazanırsam ben annemi ve babamı kurtarmak istiyorum çünkü babam bana kıymet vermiş onu kıymeti boşa gitmesin inşallah Allah’ın izniyle kazanırsam babamı ve annemi götürüyorum her sehire çünkü annem ve babam hiç şehir görmemiş ve annem hep ağlıyor benim için 😭😭🤲🤲🕋🕋

Bu Memur-Personel Alımı Konusuna Yorum Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.


*