Ana SayfaGündem2022 İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Sonuçları Açıklandı! Sözlü Sınav Nasıl Olacak?

2022 İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Sonuçları Açıklandı! Sözlü Sınav Nasıl Olacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından, 3546 kişilik 2022 yılının en çok miktarda personel alımı için geçtiğimiz günlerde başvuru kılavuzu yayımlandı. Farklı unvanlarda ve farklı şehirlerde yapılacak alımda toplam 3546 İçişleri Bakanlığı personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu alım için başvuru süreci 17 Haziran 2022 tarihinde başlamış ve 21 Haziran 2022 tarihinde sona ermişti. Başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte ilana başvuran binlerce memur adayı ise sonuç açıklama tarihini heyecanla beklemekteydi.

İçişleri Bakanlığı Personel Alım Sonuçları Açıklandı

Bakanlık tarafından yayımlanan son dakika duyurusu ile 3546 Personel alımında başvuru sonuçlarının 28 Haziran 2022 tarihi itibariyle açıklandığına yer verildi. Adaylar sonuçlarına aşağıdaki adımları izleyerek ulaşabilecektir.

Adaylar başvurularına ait durumunu; E-devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden takip edebileceklerdir. Sınav ile ilgili bilgilendirmeler için adaylara herhangi bir yazılı bildirim yapılmayacaktır.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Değerlendirmesi Nasıl Olacak?

İlanda her şehir için farklı sayıda personel alım kadrosu açıldığı görülmektedir. Buna göre, her şehir için kadro sayısının 5 katı kadar aday, personel alımı seçmeleri için sözlü mülakata davet edilecek ve mülakata davet edilen kişilerin listesi icisleri.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacaktır. Bakanlığın konu ile ilgili yaptığı açıklama aşağıda görüldüğü gibidir;

Başvurular tamamlandıktan sonra ilan edilen pozisyon unvan sayısının 5 katı arasına giren adayların başvuruları, modülde yer alan başvuru belgeleri üzerinden ilgili sınav komisyonlarınca kontrol edilecektir. Bu nedenle adayların başvuru yaparken, başvurusunu modüle kaydettiklerinden ve kaydettikleri bilgiler ile sisteme yükledikleri evrakların doğruluğundan emin olmaları gerekmektedir. Yapılan inceleme sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları red edilerek SMS ve e-posta ile ilgili adaylara bildirim yapılacaktır. Bu nedenle başvuru esnasında adayların kendilerine ait cep telefon numaralarını modüle doğru olarak giriş yapmaları önem arz etmektedir.

2-İlgili pozisyon unvanı ve yer için 5 katı sıralamasına giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylarında başvuruları değerlendirilmeye alınacaktır. Bu durumda olan adaylar alfabetik soyadı sıralamasına tabi tutulacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara ait sınav yeri, tarihi ve saat bilgileri ve ilgili diğer bilgilendirmeler e- Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav
Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden yapılacaktır.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Sözlü Sınav Konuları Neler Olacak?

4/B sözleşmeli personel alımı sözlü olarak tek aşamada yapılır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, ilgili Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;

a)Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan), olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılır.

J) SÖZLÜ SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sözlü sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve en az 70 puan alanlar başarılı sayılır. Sözlü sınavda, her üyenin vermiş olduğu puanın aritmetik ortalaması alınarak adayların sözlü sınav puanı tespit edilecektir. Her aday için verilen sözlü sınav puanı adayın başarı puanını oluşturur. Sözlü puanları aynı olan adayların olması durumunda, KPSS puanı en yüksek olan adaya öncelik verilecektir.
İlan edilen pozisyon unvan sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulması halinde en fazla bir katına kadar yedek aday belirlenebilecektir.

Sözlü sınavından en az 70 puan almış olmak, sınav sonuçlarına göre asıl ve yedek aday sıralamasına giremeyen adaylar için herhangi bir hak teşkil etmeyecektir. Sözlü sınav sonuçları, asıl ve yedek adaylar ile ilgili bilgilendirme, Bakanlığımızca belirlenecek tarihte e- devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden adaylara bildirilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar