Ana SayfaGündem912 Jandarma Astsubay Alımı ve Subay Alımına Başvuru Şartları Açıklandı

912 Jandarma Astsubay Alımı ve Subay Alımına Başvuru Şartları Açıklandı

Jandarma Genel Komutanlığı, 2022 yılında 912 Jandarma astsubay alımı ve Jandarma subay alımı için ilan yayımladı. 2022 Temmuz Ayı içerisinde yapılacak başvurularda başvuru süreci 25 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek. YKS puanı ile yapılacak alımlarda 700 Astsubay ve 200 Subay olmak üzere, öğrenci olarak toplam 912 astsubay alımı ve subay alımı yapılacak.

Jandarma personel alımı ilanına başvuru yapmak için en önemli başvuru şartları arasında görünen YAŞ şartında istenilen koşul; 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle 21 Yaşında gün almamış olmaktır. Yani ilana 1 0cak 2001 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.

Jandarma Astsubay Alımı ve Subay Alımı Başvuru Şartları

Jandarma Astsubay – subay alımında YKS puan şartının da arandığı ilanda istenilen koşullar ise şu şekilde;

Astsubay alımı için;  Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan (Okul ve Ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş şekliyle) esas alınarak;

Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre, sıralamada en az 500.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak,

Subay alımına başvuru için; 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan (Okul ve Ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş şekliyle) esas alınarak;

Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girmek, Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT);

Eşit Ağırlık (EA) puan türüne göre, sıralamada en az 200.000’inci,

Sayısal (SAY) puan türüne göre, sıralamada en az 100.000’inci,

Sözel (SÖZ) puan türüne göre, sıralamada en az 50.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak şartları var.

Jandarma Alımı Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şekli

Başvurular 1-25 Temmuz 2022 tarihleri arasında online olarak yapılacak. Adaylar Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden herhangi birisi ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecektir. Başvuru ekranına ulaşmak için aşağıda bulunan başvuru ekranı karşısındaki adresi kopyala-yapıştır yaparak tarayıcınızda açmanız yeterli olacaktır.

Başvuru Ekranı; https://vatandas.jandarma.gov.tr/ptm/giris

Jandarma Astsubay Alımı - Subay Alımı İlanı 2022
Jandarma Astsubay Alımı – Subay Alımı İlanı 2022

Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi başvuru ekranına gittiğinizde karşınıza başvuru yapabileceğiniz iki ilan çıkacaktır. Eğer Subay alımı için başvuru yapacaksanız birinci linke, Astsubay alımı içinse ikinci linke tıklamanız gerekecektir. Subaylık alımına kabul edilen adaylar eğitimlerini başarıyla tamamlayıp mezun olduklarında aynı zamanda lisans mezunu olmuş olacaktır. Yine, Astsubay alımı için başvuran adaylar eğitimlerini tamamlayıp mezun olursa ön lisans mezunu olmuş sayılacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar