2021 Zabıt Katibi Alımında Hangi İle Başvuru Yapılmalı? Neresi Düşük Kapatır?

Zabıt Katibi Personel Alımına Başvururken Nelere Dikkat Etmeli, Nasıl Başvuru Yapmalıyız?

2021 Zabıt Katibi Alımında Hangi İle Başvuru Yapılmalı? Neresi Düşük Puanlıdır

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alımı ilanında farklı unvanlarda olmak üzere çok sayıda personel alımı yapılacağı kamuoyu ile paylaşıldı. Adalet Bakanlığı‘nın yayımladığı ilanda en dikkat çeken alımlardan birisi de, “3605 zabıt katibi alım ilanı“dır.

Uygun Konaklama Seçenekleri İçin Tıkla, Gör --> Öğretmenevi Fiyatları

Katip olmak isteyen binlerce aday, başvuru süreci için e-devlet üzerinden başvuru işlemlerine başlarken, puanı 70- 75 puan aralığında olan ve başvurduğu adliyenin gelmemesinden çekinen memur adayları hangi adliyeye başvurulmalı sorusunun cevabını araştırmaktadır.

Zabıt Katibi Alımında Hangi İle Başvuru Yapılmalı?

Öncelikli olarak, ikamet ettiğiniz ille başvuru yapmanız sözlü mülakatta kaldığınız takdirde artı bir durumdur. Çünkü çoğu komisyon, dışarıdan gelen adayın yakın zaman içinde tayin isteyerek gideceğini ve bu nedenle adliyede iş yükünün artacağından endişe eder. Bu nedenle de, sözlü mülakatta kalan kişilerden bulunduğu şehirde ikamet eden varsa, biraz daha avantajlı durumdadır diyebiliriz.

Alım öncesi ise; her şehre 1 başvuru hakkı olduğu için başvuracağınız şehri, geçmiş yıllarda oluşan taban puanlarını ve kendi puanınızı iyice düşünerek başvuru yapmanız gerekmektedir. Genellikle, zabıt katibi alımları, 70-75 puan aralığında kapatırlar. Bunda klavye sınavına 20 katı adayın davet edilmesi de önemli bir etkendir. Bu sene ise başvuruların e-devletten alınması ve herkesin bilgisayar üzerinden başvuru yapma şansının olması puanları biraz daha ( 1-2 puan) yükseğe çekebilir. Ama 2021 yılında yapılan 160 Kişilik cezaevi katibi alımında taban puanların 76-82 arasında olduğunu varsayarsak, 3605 kişilik zabıt katibi alımında en yüksek kapatan yerin 75 puanla kapatacağını söyleyebiliriz.

Hangi Adliyeler Düşük Puanla Kapatır?

Çoğu aday, fazla alım yapan adliyelere başvuru yapmakta ve bu da yoğunluğa neden olabilmektedir. 5-10 Kişilik alım yapan yerlere başvuru yapmaya çekinen çoğu aday, 100-200 kişilik alım yapan adliyelere başvuru yaparak şansını denemektedir. Fakat geçtiğimiz senelerde de görüldü ki, 5-10 kişilik alım yapan yerler ile 100-200 kişilik alım yapan yerler arasında pek fark olmadı. Yani, hemen hemen taban puanları aynı kapattı, hatta çok alım yapan yerler daha yüksek kapattı diyebiliriz. 



Bu personel alım konusu için ilk yorumu siz yazın

Bu Memur-Personel Alımı Konusuna Yorum Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.


*