Ana SayfaGündemİçişleri Bakanlığı 1772 Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

İçişleri Bakanlığı 1772 Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

İçişleri Bakanlığı 1772 personel alımı için başvuru sürecinin sona ermesinin ardından ilana başvuru yapan adaylar sonuç açıklama tarihini merak etmektedir. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan metninde sonuç açıklama tarihi de belirtilmiştir.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman ?

Başvuru süreci 25 Ocak 2021 tarihinde başlayan İçişleri Bakanlığı personel alımında bu süreç 29 Ocak 2021 tarihi itibariyle sona ermiştir. Bakanlık tarafından yayımlanan ilan incelendiğinde sonuç açıklanma tarihinin 5 Mart 2021 olduğu görülmektedir.

İlanda her şehir için farklı sayıda personel alım kadrosu açıldığı görülmektedir. Buna göre, her şehir için kadro sayısının 5 katı kadar aday, personel alımı seçmeleri için sözlü mülakata davet edilecek ve mülakata davet edilen kişilerin listesi icisleri.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacaktır. Bakanlığın konu ile ilgili yaptığı açıklama aşağıda görüldüğü gibidir.

“Başvurusu kabul edilen adayların Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında tercih ettikleri il ve pozisyon unvanlarına göre lisans mezunları KPSSP(3) puan türü, ön lisans mezunları KPSSP(93) puan türü ve lise mezunları için ise KPSSP(94) puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak puan sıralamasına tabi tutulacak olup, sözleşmeli boş pozisyonların dağılımını gösterir Ek-l/a ve Ek-l/b sayılı tablolara göre her pozisyon unvanı için KPSS(B) Grubu puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı kadar aday, giriş(sözlü) sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait Bakanlık merkez ve taşra teşkilatına ilişkin il ve unvan bazlı listeler ile günlü katılım listeleri 05 Mart 2021 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir Aynı puan türü ve pozisyon için başvuran adaylardan en son adayın aldığı puan ile aynı puana sahip adaylar da giriş(sözlü) sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Aynı puana sahip adaylar soyadı sıralamasına göre ilan edilecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar