Ana SayfaKPSS2022 KPSS Önlisans Ne Zaman Olur ?

2022 KPSS Önlisans Ne Zaman Olur ?

KPSS-Kamu Personeli Seçme Sınavı, kamuya memur alımlarında aşılması gereken en önemli engellerden birisidir. Her sene yüzbinlerce genç, memur olmak umuduyla KPSS‘ye girmekte ve saatlerce ter dökmektedir. 2020 KPSS ön lisans sınav sürecinin sona ermesinin ardından atanmaya yetecek puanı alamayan önlisans mezunları ve mezun durumda olabilecek gençler ise sabırsızlıkla bir sonraki sınavı beklemektedir

KPSS Önlisans sınavı, 2 yılda bir ve çift seneli yıllarda yapıldığından dolayı 2021 yılında Önlisans KPSS olmayacaktır. Bu nedenle önlisans mezunları 2022 KPSS Önlisans Ne Zaman Olacak ? sorusunun cevabını araştırmaktadır.

2022 KPSS Önlisans Ne Zaman Olacak ?

Önlisans KPSS genel olarak eylül-ekim ayları arasında yapılmaktadır. ÖSYM tarafından her sene sınav takvimi adı altında bir takvim yayınlanır ve bu takvimde sınav başvuru tarihleri, sonuç tarihleri ve sınav tarihleri gibi detaylara yer verir. 2022 ÖSYM sınav takvimi ise henüz yayınlanmadı. Fakat geçtiğimiz senelerde yapılan KPSS önlisans tarihlerine baktığımızda, “2022 KPSS Önlisans sınavı”nın da muhtemelen yine bu tarihler aralığında yapılacağını tahmin edebiliriz.

Kısacası; 2022 KPSS Önlisans sınavının, Eylül- Ekim 2022 tarihleri civarında yapılacağını tahmin etmekteyiz, tam net tarihler belli olduğunda sitemizden yine sizlerle paylaşacağız.

2022 KPSS önlisans Kaç Soru Olacak ?

KPSS önlisans sınavı, toplam 120 sorudan oluşmaktadır. Türkçe ve Matematik testlerinden oluşan 60 soruluk genel yetenek kısmı ile Tarih, Coğrafya ve vatandaşlık-güncel bilgiler kısmından oluşan 60 soruluk genel kültür kısmında memur adayları ter dökmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar